Välkomna till Bäjeby Gård

Gården har med säkerhet varit i släktens ägo sedan mitten av 1600-talet. I den mån man kan följa de olika släktleden bör Bäjeby höra till de äldsta släktgårdarna i Sparrsätra.

Förr i tiden fanns det kor, grisar, höns och arbetshästar på gården men sedan slutet av 1960-talet har främst spannmålsodling bedrivits.

När nuvarande generationen tog över driften av gården så har även hästarna sakta men säkert flyttat in och numera blivit en naturlig del av gårdsbilden.

Fr.o.m 2010 erbjuder vi lösdriftsplatser med tillgång till nybyggda ligghallar och skötselplatser i stallet.

Vi upplever att Islandshästarna trivs väldigt bra på lösdrift och har därför främst utökat den delen av vår hästverksamhet. Vi har flera flockar som indelas efter följande kriterier: ridhästar, separata sto & valackflockar, unghingst/valackflock och avelsflock. De yngre hästarna fostras av de äldre!

Hästarna äter hösilage som vi själva producerat och vetehalmen kommer också från våra egna spannmålsåkrar. Hästarnas träck sprids som gödning Kan det bli mera närproducerat än så?

Vi bedriver även Islandshästavel i liten skala, försäljning av Islandshästar och ridskoleverksamhet med gruppridlektioner och privatlektioner på egen (Islands)häst eller på våra välutbildade ridskolehästar.

Fr.o.m hösten 2012 har vi dessutom haft förmånen att få köpa in ytterligare mark och ekonomibyggnader så att vi kan erbjuda platser lämpliga till vinterförvaring/uppställning & magasinering.

2013 har Magnus, med god hjälp av lokala Entreprenörer, förverkligat ytterligare en av Annicas gamla drömmar genom att anlägga en alldeles egen belyst 250 meters Ovalbana på gården.

I november 2013 invigdes Ovalbanan med Bäjebymästerskapet - en skojtävling för gårdens alla hästägare och medryttare.

Givetvis erbjuder vi även icke Bäjebyare att komma hit, umgås och hyra Ovalbanan efter ö.k.

Dessutom har Annicas små, familjära, ridgrupper ökat i antal. Ca 60st elever/vecka erbjuds möjlighet att ta del av Annicas ridfilosofi och tips på övningar.

Mestadels grupp undervisning men också en hel del privatundervisning i mån av tid.

I juli 2014 är det Magnus tur att förverkliga sin gamla dröm - efter 25 års anställning som Stensättare & Anläggare så känner vi att det är dags för Magnus att bli egen företagare på heltid.

I samband med att vår äldsta dotter Matilda fyllde 18 år sommaren 2018, så har hon också startat upp ett eget företag på gården.
Sök gärna på Matildas Islandshästar på Facebook för att läsa mer!

Vi arbetar hårt för att förverkliga våra drömmar om ett levande lantbruk som förenar Annica och barnens hästintresse med Magnus kunskaper inom bl.a Anläggning & Stensättning.

Vilken dröm vill Du förverkliga?

 Magnus & Annica med barnen Matilda & Wilma-Louise