Äldsta dottern Matilda tränar hästar och håller också ridlektioner

Matilda fick sin Shetlandsponny Yret, som idag jobbar i ridskolan, som 3-åring. Utöver ridningen på Yret har hon sedan gått på ponnyridskola fram tills ridverksamheten startades på Bäjeby Gård.

Matilda fick upp intresset för islandshästarna när hon började bli för lång för att rida Yret och fick då låna islandshästen Glói.

Sedan har hon ridit de islandshästar hon har haft tillgång till i form av: gårdens ridskolehästar, unghästar och inackorderingshästar. När Matilda var yngre tävlade hon gärna med ridskolehästarna, vilket 2013 räckte till en SM-final i Gaedingakeppni tillsammans med Saga. 

2015 gick hon utbildningen till ungdomsledare inom Svenska Islandshästförbundet på Wången.

När Matilda fyllde 18 förverkligade hon sin dröm och startade eget företag vid sidan om gymnasiestudierna, Matildas Islandshästar, där hon håller lektioner och tränar hästar.

Uterittslektionerna är ett särskilt uppskattat koncept som innebär att hon rider med dig och din häst ut i naturen för att ge er tips och råd på hur ni kan nå era mål med hjälp av övningar och träningstips under uteritten.

Matilda är även diplomerad ridledare sedan 2019.

Matilda ser ridningen ur ett helhetsperspektiv och är övertygad om att hästarna utvecklas bäst med noggrant arbete där alla delar som häst- och ryttarutbildning, träningsplanering och utvärdering ingår. Att se hästen utvecklas har alltid varit det som drivit Matilda framåt.

Matilda erbjuder ridundervisning och träning av häst här hemma på gården.

För mer information kring Matildas verksamhet är du välkommen att kika in på facebooksidan - Matildas Islandshästar

Matilda och Adall från Bäjeby Gård